FOOD: Bagt avocado med æg
Har I nogensinde smagt bagt avocado med æg? Første gang jeg hørte om det, fik jeg lidt et udtryk i ansigtet, der nok mest af alt minder om en baby, der spiser citron første gang. Jeg kunne aldrig forestille mig, at varm avocado ville smage godt! En god ristet rugbrødsmad med avocado og spejlæg er der nu heller ikke noget galt med, men denne ret uden rugbrød vil jeg altså gerne lige slå et slag for – og så er det mindst lige så nemt og hurtigt!
Avocadoen og ægget sammen har en sød og fyldig smag og med noget smeltet ost, får man lidt knas. En absurd god kombi, hvis du spørger mig :)
Det skal du bruge (1 person):
1 avocado
2 æg
Lidt revet ost
Salt, peber og krydderurter
Sådan gør du:
1. Start med at tænde ovnen, så den er forvarmet til avocadoen skal bages. Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2. Skær avocadoen i to og pil stenen ud. Grav lidt mere af avocadoen ud rundt om hullet i midten, så der er plads til et helt æg.
3. Bank æggene og hæld det meste af hviden fra (lidt er fint, så får du en mere svampet konsistens)
4 . Læg blommerne og lidt hvide i udhulingerne i æggene og top med lidt revet ost.
5. Bag i ovnen i 9-10 minutter (lille avocado), 10-12 minutter (mellem avocado) eller 14 minutter (stor avocado)
6. Tag avocadoerne ud og smag til med salt, peber og krydderurter. Karse fungerer godt til, synes jeg.
Bon appetit! :)
.
Ingen kommentarer endnu...