Der er da noget jeg ikke har fået fortalt!

Kunsten at koge et æg & opskrift på lækker spicy tunmousse med avokado

img_1702

Det at koge et æg til perfektion er for mange en kunst i sig selv. Det var det også for mig engang, men jeg har efter mange forsøg fundet den perfekte how-to! Jeg er jo en ret stor æggespiser, som de fleste på Instagram efterhånden har opdaget; jeg elsker æg, det kan bruges til rigtig mange ting, og det er en super fin proteinkilde. Det at koge et æg til det er hårdkogt er for mange ikke en kunst, tænker jeg ;) Men at koge det til det gyldne smilende æg, hvor hviden er fast og blommen er flydende, men varm, er for mange en umulig opgave.

Det har som sagt taget mig en del forsøg – sidder lidt og smågriner over, at jeg rent faktisk skriver om, hvordan man koger et æg, haha – men jeg har fundet den helt optimale løsning for mig. Faktisk bliver mine æg kogt så meget til perfektion, at jeg kan pille blommen ud for sig selv, men så den stadig er flydende (se mit meget insta-venlige billede herunder). For det første, så handler det om at lære dine æg at kende. Der er forskel på æg, og der kan derfor være forskel på, hvor lang tid et æg skal have før det er smilende. Jeg køber derfor altid samme slags æg, og har erfaret, at stort set alle økologiske æg skal have lige lang tid. Buræg og skrabeæg skal (for mig – for some reason) have længere tid og er ikke til at gøre sig kloge på. Så endnu en grund til at købe økologiske :)

Jeg gør det, at jeg sætter vandet i kog inden jeg lægger æggene i. Når vandet koger, sådan fuldstændig buldrerkoger, så lægger jeg æggene i med en ske. Det er nemlig vigtigt, at de ikke får slag og skallen knækker. Når du har lagt æggene i, skal vandet helst være 1-2 cm over ægget. Lad nu ægget koge i 5 minutter og 15 sekunder. Tag æggene hen under vandhanen straks og fyld kold vand i gryden. Lad ægget ligge i det kolde vand i 1 minuts tid inden du piller det. Voila smilende æg!

Smilende æg spiser jeg typisk til frokost eller morgenmad på noget rugbrød og for det meste sammen med avokado. Her til aften er jeg alene hjemme, og kunne ikke rigtig overskue det store projekter, så jeg fandt en masse slatter og rester i køleskabet. Jeg har derfor serveret mine æg på en lækker (og spicy!) tunmousse med avokado. Den består af én dåse tun, lidt fromage frais (skyr kan også varmt anbefales!), to spiseskefulde tacosauce, en most avokado, salt, peber og forårsløg. Top evt. med chiliflager for at gøre den endnu mere spicy :)

Min pæne blomme herunder, haha!

img_1703

Ingen kommentarer endnu...

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Der er da noget jeg ikke har fået fortalt!